Föreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF) kom tvåa vid 2013 års omröstning med det totala rekordtalet 3719 röster, skriver sajten Årets Förvillare som ger folket chansen att varje år båda nominera och rösta fram årets förvillare.

Motiveringarna för att rösta på föreningen VoF var sammanfattningsvis:

  • VoF saknar allt jämt förmågan att granska köpt forskning utförd av framför allt  läkemedelsindustrin, vilket gett oss en skadlig skolmedicin.
  • VoF har aldrig vågat kritisera en storindustrin utan agerar istället grindvakt för etablissemanget.
  • För VoF oförmåga att skilja på verkliga faror i samhället från ickeproblem.
  • Referenser: [1], [2], [3]

Vetenskap och Folkbildning är föreningen som 1987 ursprungligen skapade förvillarpriset, men VoF styrelse har aldrig gett allmänheten möjligheten att få nominera eller rösta. Istället har under alla år en liten gruppering inom VoF på egen hand nominerat och röstat fram vinnaren. Det visar hur inskränkt och odemokratiskt föreningens ledning agerar ut sina åsikter mot samhället, skriver sajten.

Läs mer på Årets Förvillare