Vi håller koll på föreningen Vetenskap och Folkbildning

Vetenskap och Folkbildning tappade 18 experter

NewsVoice.se avslöjar idag att föreningen Vetenskap och Folkbildning tappat hela 18 experter ur sitt följe. Det handlar om akademiker mitt i karriären, som de kanske var rädda om. Vissa personer verkar ha gått i pension.

Det har framkommit att flera personer som listats som ämneskunniga på VoFs hemsida knappt visste att de fanns där på listan eller att de strukits från den.

Det verkar inte bättre än att VoF styrelse lagt upp namn med syftet att ge föreningen en skenbar tyngd.

Den befintliga listan av experter på VoF kontaktsida har därmed krympt vid en jämförelse med tidigare dokumentation från 18/1, 2011, skriver NewsVoice. Medelåldern har sjunkit från runt 50 år till kanske 35 år. Det syns nu att VoF egentligen är ung organisation. Fem nya experter har tillkommit men de matchar inte förlusten av akademisk tyngd, som för övrigt var skenbar från första början, som sagt.

De fem nya förmågorna är en doktor i fysik, en pensionerad civilingenjör, en komvuxlärare, en psykolog och en grundskolelärare. Det kan jämföras med förlusten av 7 st professorer, 2 lektorer, två läkare och flera andra akademiker av rang skriver NewsVoice.

Läs artikeln och se hela listan

Föregående

VoF diskuterar Årets förvillare 2011 och VoF:s fd ordförande är kandidat

Nästa

Vetenskap och folkbildnings forum används i hög grad av föreningens styrelse

2 kommentarer

  1. ruben

    Jag asoccierar till sovjetunionens grymma åsiktspolitik på det kalla krigets tid. Föreningen Vetenskap och Folkbildning ger mej de vibbarna. Det bör vara över nu med den typen av åsiktskontroll. Vi är i en ny tid ny kära vänner, Vi skall inte ha mörk obstruktion av nya positiva åsikter eller tänkande. De sk. avhoppare som finns med här vare sig det vet det eller ej högaktar jag! De är verkliga ”skeptiker” med hederligt sinne för mänskligheten!

  2. Vadå grymma åsiktspolitik? Det skiljer sig inte så mycket från hur det är i Sverige idag! Det finns saker som man inte får säga, annars får man stora problem. Så är det bara. Spelar egentligen ingen roll.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén