Vi håller koll på föreningen Vetenskap och Folkbildning

VoF diskuterar Årets förvillare 2011 och VoF:s fd ordförande är kandidat

ABF zombiekurs

Dokumenterat: ABF husets zombiekurs, printscreen

KTH-föreningen Vetenskap och Folkbildning som varje år den 28 december delar ut priset Årets förvillare har sedan en tid på sitt forum diskuterat vilka nya kandidater som ska finnas med i uttagningen 2011.

Forumsmedlemmen Kartesius föreslår att Hanno Essén som är styrelseledamot i Vetenskap och Folkbildning ska få priset.

Motiveringen är det allvarliga i att han använde sig av sin (dåvarande) position som ordförande för VoF för att föra fram sitt intresse för evighetsmaskiner, fri energi och kall fusion. Av den andledningen blev Essén kontaktad av tidningen Ny Teknik för en intervju.

Forumsmedlemmarna är inte eniga utan andra vill hellre se att priset delas ut till ABF för att de kommer att arrangera föredrag om hur folk ska överleva en zombiekatastrof. Styrelseledamot i VoF Per Edman som har en dödskalle som bild på sig själv i forumet tycker att ABF inte riktigt kvalificerar sig till priset.

Frågan är om VoF kommer att ha ett möte internt med professor Sven-Ove Hansson (traktor i filosofi och wannabe rocker), Dan Larhammar (neurolog) och de övriga stjärnskotten i VoF:s expertpanel för att där nyanserat diskutera utnämning av Årets förvillare. Om de beslutar sig för att ge priset till en av sina egna styrelsemedlemmar återstår att se.

Föregående

Sturmark och Vetenskap och Folkbildning anser sig ha patent på hur världen ser ut

Nästa

Vetenskap och Folkbildning tappade 18 experter

7 kommentarer

 1. Vilket jobb ni lägger ner på en sida som läses av hur många?
  ( ingen! )Lite roar småbarnen ser jag:-)
  Inte många läser på den riktiga vetenskap och folkbildnings sida heller som det verkar så hur ni kan inbilla er att någon annan än ni själva ska ha kul åt detta överstiger mitt vetande?! I övrigt tycker jag att någon kan göra en parodi på hur de okunnigabåde missuppfattar och hatar motargument Det kunde blir riktig roligt om det inte vore för att dom är totalt humorlösa förutom att de är okunniga och man slår inte på nån som redan ligger.

 2. oskar

  Hur man kan ha moderering i en ”humorblogg” ? Det är ju bara för mycket. Vad räds ni egentligen? Har väl aldrig varit med om maken till cencurering , men när det gäller antivetenskapliga uttryck så är det tydligen regel. Jisses att ni inte skäms??!!

 3. Dyslektikern

  Oskar

  Vof.se har ju också moderering. Det är väl också en ”humorblogg” ?

 4. Dyslektikern

  Oskar

  Vad är cencurering? VoF.se använder omfattande ” censcurering” av inlägg från de som är kritiska till deras tro(Scientismen) är det vad du syftar på?

 5. Helge

  VoF som följer sin vana troget,när de skall ha ett offentligtmöte om GMO grödor( 29/9 18:30 på ABF-huset i Stockholm Sveavägen 41. Fritt inträde), så bjuder de naturligtvis endast in en propgnadist för Monsanto grödor(Konsumentståndpunkter ja inte ens EU:s ståndpunkter låter man någon tala för) Så enda talaren blir Torbjörn Fagerström prof em., och erfaren propagandas för GMO.
  http://runelanestrand.wordpress.com/2010/01/31/monsanto-gmo-majs-njurskador-eskil-erlandsson-jordbruk/

  http://www.giftfritt.se/default.aspx?websida=artikel&artikelnr=30

  Lobby org som är betald av Monsanto säger:

  http://www.acsh.org/factsfears/newsID.962/news_detail.asp

  Tänk att VoF alltid tycker att ett konsument perspektiv alltid är ovetenskapligt!

 6. Mariann

  För att vara riktigt säkra på att så många ursprungliga växter och djur som möjligt skall fördärvas och skapa allmän fattigdom, sjukdom och elände i världen ska vi underkasta oss och förlita oss på Monsantos allmakt.

  Grattis alla ni giriga maktmänniskor! Ni kommer att fastna i ert eget nät!!

 7. ruben

  Håller med om de tankarna Helge och Marianne.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén