Vi håller koll på föreningen Vetenskap och Folkbildning

Christer Fuglesang tar överdos i samarbete med Vetenskap och Folkbildning

Föregående

Vetenskap och Folkbildning diskuterar namnbyte efter möte i riksstyrelsen trots att VoFs logga fotats på Fuglesang i rymdskepp

Nästa

Christer Fuglesangs självmordsförsök resulterade i sludderprat och tilltro till homeopati

7 kommentarer

 1. ruben

  Går det att överdosera homeopatiska medel? Jag vet inte och skulle förståss själv aldrig prova.
  Den här typen av patetiskt gyckel, kan gå hem hos barn, så jag förstår vad de är ute efter. Visa att han inte tror på det och förmodligen heller inte dör och då skall alla indirekt dra slutsatsen att homeopati är bluff. Det är viktigt övertyga de kommande generationerna, så de blir övertygade brukare av kemiska substanser. Läkemedels industrin måste bädda för framtiden.
  En austronat t.ex. är häftigt och kan aldrig ha fel, med barnaögons perspektiv. Jag förstår det listiga draget 🙂

  BT Kemi:s danske vd, Lars Foss, som drack hormoslyr i direktsänd TV 1975 var ute efter exakt samma effekt, men tvärtom visa ett det dom ville sälja var ofarligt.

  Pedagogiskt ointressant, för överdoserar man skolmedicinska sömnmedel dör man om man inte får snabb hjälp. Spektaklet visar inte att sömnmedelsbruk från läkemedel är farligt i längden och kan ge kroniska biverkningar. Det visar inte heller att homeopatiska medel är byggd på en annan ideologi än skolmedicinen. Homeopatin är väl inriktad på att samverka och väcka/stärka friska funktioner i kroppen, inte slå ut dem. Rätta mej om jag har fel. Så om någon är intresserad av ärlig och riktig upplysning och lärande skall man förklara för människor grundsynen i skolmedicin och grundsynen i homeopatiska medel även om t.ex. naturmedicin. Och det utan att lägga egna värderingar i det. Sedan skall människor själv avgöra hur de vill bli botade. Är något av de sakerna bluff eller overksamma, så självdör det ganska fort. Jag har ingen bestämd uppfattning om vilken av typerna som är bäst för vad. Men hade jag det tycker jag det är en styggelse att samhället inte låter mej välja. Om jag hade god ekonomi, kan jag göra det ändå. Ekonomisk diktatur säger jag. Det finns tillräckligt många bevis i vetenskapliga studier om att homeopati kan bota, om man inte väljer att blunda för dem hela tiden.

 2. ruben

  En av vår generations mest generande och klumpiga uttalande! Ett klipp:


  I samma artikel avslutar VoF med strofen:

  Att ge Dahlqvist förvillarutmärkelsen var faktiskt ett tecken på respekt. Alternativet hade varit att behandla henne som en stackars förvirrad toka som inte kan hållas ansvarig för det hon säger eller gör.

  Man behöver inte ens kommentera…… Läs och begrunda
  Skall vi acceptera att VoF bestämmer dagordningen över vem som är en stackars förvirrad toka eller vad som helst annat för vem som helst?
  Nej far och flyg till den skithög ni förtjänat och var tacksam för den nåden!

 3. Sark

  ruben: ”Det finns tillräckligt många bevis i vetenskapliga studier om att homeopati kan bota, om man inte väljer att blunda för dem hela tiden.”

  Jaså? Isåfall kan du kanske länka till en sådan studie, du som har ögonen öppna?

  Och om homeopatiska medel har någon effekt så ska det även gå att överdosera, så vi får väl se vad som händer klockan 14…

  • Jan

   Bara för att något har effekt betyder det inte att det måste gå att överdosera.

 4. admin

  Efterfrågad länk: http://vetenskap-forskning.se/

  Se högerkolumnen:
  Homeopathy – Libertonline.com
  Homeopathy – PubMed
  Homeopati – Valda forskningsrapporter

 5. ruben

  Tack admin! Så enkelt hitta om man vill och är intresserad 🙂
  Sark:
  Jag har ingen teknisk kunskap om skolmedicin eller homeopati.
  Men du tycks ha ännu sämre kunskap. Din värdering att det är riktig medicin om man kan överdosera gäller skolmedicinen för det mesta som jag förstår. Läs på om vad homeopati går ut på så förstår du att det behöver inte vara så med homeopatika. Den samverkar med och stärker eller väcker de friska delarna som tycks vara dåligt aktiverade för tillfället.
  Min bild av det hela är lite så här enkelt filosofiskt:
  Homeopatiska medel säger till kroppen att det är nog sjukt här samt ger ämnen som signalerar och då reagerar kroppen med att sätta in sina egna angrepp på sjukdomen. Finns inte sjukdomen där händer inget.
  Skolmedicinska medel tar egna initiativ att angripa sjukdomen utan att kroppen riktigt får vara med i processen på ett naturligt sätt. Då sätter den in sina verkningar vare sig det är sjukt eller inte.
  Skolmedicin har sin plats i vissa fall, men ibland kan homeopatika fungera bättre och utan biverkningar.
  Ungefär så har jag förstått det, men be en sakkunnig förklara om du är intresserad.
  Jag skulle också vara intresserad höra det.
  Jag är upprörd över den onyanserade debatten, när man avfärdar homeopati pga. att man inte är intresserad ta reda på saker och förstå hur man tänkt att de skall fungera. Man har bara bestämt sig att det är bluff punkt.
  Jag vet inte hur många såna här diskussioner jag läst när skeptiker säger att det inte finns bevis. Sedan har de som vill förklara homeopati länkat till tydliga studier om positiva resultat och det blir aldrig något svar. Skeptiker vägrar se dem av någon orsak. En lögnaktig inställning tycker jag.

 6. adam

  Helt sjukt pinsamt av Christer von astronaut..

  JAg såg programet Debatt igår när en liten fis vid namn Christer, hånar en hel yrkeskår, Jag har så många bevis på att det fungerar att. Vad för bevis, jo jag är friskare än va ja blev under 1års behandling av skolmedic. samma behandling tog mej 2mån att bli frisk av. dessutom lindrar de min ADHD, och ja kan sluta äta syntetskit.

  Låt OSS få välja vart vi vill gå men på lika villkor, sen om en Armagedon fjant vill se ner på mej från månen o berätta att ja har fel o att de faktist inte fungerar, visst ja tar de för ja VET att de gör de!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén