Vi håller koll på föreningen Vetenskap och Folkbildning

Nya bloggen ”Vetenskap och riktig folkbildning” motarbetar VoF

Martin Gustavsson som är partiledare för Vetenskapliga partiet startade den 21 januari 2014 bloggen Vetenskap och riktig folkbildning (VoRF). Syftet är enligt upphovsmannen att oskadliggöra föreningen Vetenskap och Folkbildnings (VoFs) ovetenskapliga och sekteristiska inställning till alternativa teorier inom vetenskapen.

Initiativet är välkommet från de som sedan 1987 hamnat i skottgluggen för föreningen Vetenskap och Folkbildnings antipris Årets förvillare som grundades av KTH-professorn Sven Ove Hansson och kompani. Senast utnämndes Strålskyddsstiftelsen till Årets förvillare för 2013, men media visade i år ett totalt ointresse inför utmärkelsen.

Som en motvikt till VoFs pris Årets Förvillare lanserade 2010 folket sitt eget pris Årets förvillare.

Sven Ove Hansson fick sitt eget pris: ”Årets förvillare” år 2010 av Årets Förvillare. Martin Rundqvist som är VoFs sittande ordförande driver vidare priset Årets Förvillare i VoFs regi.

Vetenskap och Folkbildning beskrivs som en grindvaktförening. Martin Gustavsson kallar sig själv för en permanent spärrvakt mot vetenskapssekterism. Han kritiserade VoF i artikeln VoF – En aggressiv ovetenskaplig sekt.

Föregående

Forskningschef: Inom VoF kan man vara expert på allt utan utbildning och erfarenhet

Nästa

Medierna har i år tappat allt intresse för VoF:s förvillarpris

  1. Helge

    Det är bra om alltfler inser att VoFs verksamhet skadar vetenskapen med deras förföjelser av folk med ideer de inte gillar. De har inget med vetenskap att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén