Vi håller koll på föreningen Vetenskap och Folkbildning

Vetenskap och Folkbildning menar att elöverkänslighet är en psykisk sjukdom – fick 80,000 kr

Olofströms kommun JO-anmäldes när det stod klart att årets Harry Martinsonpris skulle gå till föreningen Vetenskap och Folkbildning. Föreningen menar att elöverkänslighet inte är något annat än inbillningssjuka.

Kommunen JO-anmäldes för förtal av organisationen Elöverkänsligas rätt i samhället eftersom de ansåg att de blivit förtalade av pristagaren.

”Vi förtalar ingen. Vi utgår från vetenskapliga undersökningar och fakta, och elöverkänslighet har motbevisats. Det är en psykisk sjukdom, säger VoF:s Hanno Essén, som riktat in sig på just elöverkänslighet.”

”Vi känner oss mycket stolta, säger Martin Rundkvist.”

Men trots tidigare protester fanns igår inga demonstranter på plats vid prisutdelningen. Ordförande Martin Rundkvist kunde utan rabalder ta emot prissumman på 80 000 kronor, som ska gå till en konferensresa för skeptiker, skriver Sveriges Radio.

Källa: SR Nyheter P4 Blekinge

Föregående

Föreningen Vetenskap och Folkbildning testar moraliska gränser även 2012

Nästa

Vetenskap och Folkbildnings syn på elöverkänslighet i konflikt med Europarådet

5 kommentarer

 1. Solveig Siverin

  De som skulle varit där och demonstrerat var väl för sjuka. Att Olofströms kommun delar ut Harry Martinsson priset till fascister visar bara en sak. Svenska folket är inte längre sovande de är bedövade och har förlorat både läsförmågan och tankeförmågan av all strålning. Mobilhjärnesjukan breder ut sig och samhället som börjar bli allt mer korkat och förvrängt snart är det väl nyttigt att dricka DDT och hormoslyr och ta sig ett kvicksilverbad. Mobilen kommer att betraktas som den enda vännen du har i livet eftersom alla mänskliga relationer blivit en psykisk sjukdom och skall tvångsdrogas bort så att läkemedelsindustrin också skall bli rika. Samhället Sverige har blivit som kungens nya kläder där VoF- lössen kryllar i tron att de nya kläderna finns i verkligheten. Jösses då stackars satar – – totalblåsta jobbar man för fascister kan man ju räkna med att man själv blir behandlade därefter när det är dags att utrota lössen

  • nonie lovborn

   Vi som är känsliga eller/och sjuka vet ju hur det är.Jag har aldrig varit så sjuk som när 3 g masten sattes upp i närheten o nu när 4 g kommit är det inte precis bättre och inget kan man göra !
   Man blir ju förtvivlad.

 2. Michael Holm

  Som en annan icke-mobilanvändare har även jag konstaterat precis samma sak som Solveig.

  Nu ställs man mot man och idiotin flödar ohämmat i sverige och inte minst i maktens korridorer.

  Totalblåst är endast en passande benämning, känslolöshet och fullständig arrogans är 2 andra passande.

 3. I vart fall så har IT-myntet en förskräckande baksida – och då särskilt för barn och tonåringar – som jag ser det. Mera i sak om det på min URL-länk.

 4. Niklas Ahlstedt

  Det här med att det inte finns några studier som påvisar elkänslighet är totalt bogus.

  Finns en uppsjö av studier men ej Svenska som visar att elkänslighet är ett faktum. Naturligtvis vet man om detta eftersom det tycks vara viktigt att lägga bebyggelse längre ifrån stora kraftledningar. Att sedan alla människor skulle vara lika skapade är bara fjantigt. Alltså påverkas alla olika. Det man vet är att strålningsskadan är kumulativ precis som vid radioaktiv strålning.
  Särskillt mobilstrålning har studerats väldigt intensivt i andra länder och har i alla studier påvisat negativa effekter.
  Det är också allmänt kännt att amerikanska ambassaden i Moskva bestrålades med mikrovågor under Sovjettiden för att göra personalen sjuka. Vilket de också sedemera blev. Många dog i cancer i förtid.

  Men VOF skulle nog mer kunna liknas vid rasbiologer än något annat. Givetvis är de här människorna fullt medvetna om att det finns elöverkänsliga. Men de använder vetenskapen för att driva Rasbiologernas intressen.

  När Tjernobyl inträffade stod de ute och slickade regnet och skrattade när de skrek foliehattar åt alla som bad folk att akta sig. När de borstar tänderna tar de extra mycket flour på deras knallgula tänder och sköljer sedan ner allt med ett dl. flux flourskölj Och mest sannolikt sover de med mobiltelefonen med full nedladdning på under kudden.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén