Vi håller koll på föreningen Vetenskap och Folkbildning

Benåda DN och Wolodarski från titeln Årets Förvillare 2015

Peter Wolodarski är chefsredaktör på Dagens Nyheter, Sveriges största dagstidning och han är Sveriges mest inflytelserika opinionsbildare enligt DSM.nu. Det gör honom till en av Sveriges mäktigaste män. Det innebär även att kraven på hans tidning är höga. Nu måste han spärra upp öronen. 

Peter Wolodarski har genom bloggen Årets Förvillare blivit utsedd till just Årets Förvillare 2015 genom en demokratisk omröstning som presenterade sitt slutresultat i början på 2016. Vetenskap-folkbildning.nu la ut exakt samma utmärkelse, exakt samma dag. Det förvirrade chefsredaktören Helena GierttaJournalisten, alltså Svenska Journalistförbundets tidning, så till den milda grad att denne först helt rätt annonserade vinnaren för att strax därpå flip-floppa att Wolodarski inte vunnit någon utmärkelse alls.

En motivering bakom att Peter Wolodarski blev Årets Förvillare 2015 var för att han inte evidensbaserat DN:s journalistik och det har tydligen inte heller Svenska Journalistförbundets tidning gjort.

Tillbaka till Sveriges ledande mentalist då mycket av vad Dagens Nyheter publicerar inte alltid har så mycket med verkligheten att göra – särskilt inte när det gäller utrikespolitik – utan snarare handlar om att likrikta svenskarna så att vi förblir stats-, myndighets-, industri-, USA-anpassade.
I mars 2016 inkom till bloggen Årets Förvillare en benådningsansökan från en orolig DN-prenumerant. Denne ville benåda Wolodarski, men den folkliga och demokratiska omröstningen har så här långt resulterat i att 84 procent inte vill att Wolodarski ska benådas alls! Det har i dagarna inkommit cirka 500 röster och röstningen stängs när 1000 röster kommit in, säger bloggens redaktör Jonas. Det finns en smal chans att benåda Wolodarski om drygt 500 benådande röster kvickt postas.

DN har minst 200 anställda och dessa bör ställa upp och rösta för sin boss. DN har ju även utöver det 100000-tals lojala prenumeranter. DN kan t.ex. uppmana sina läsare att rädda Wolodarski. Kanske genom en ledarartikel skriven av Wolodarski själv.

OMRÖSTNING STÄNGD – RESULTAT:

Peter Wolodarski benådas inte

Läs mer om Årets Förvillare 2015 även på bloggen Årets Förvillare

Föregående

VoF Göteborg visar upp vårens nya lädermode för organiserade skeptiker

Nästa

Dan Larhammar väcker starka känslor i Riksdagen

  1. Jag tror inte det massmedia internettrollet skulle våga be sina läsare om den tjänsten, i alla fall inte innan han gjort något åt orsaken till att nomineringen skett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén