Vi håller koll på föreningen Vetenskap och Folkbildning

Facebook tillåter inte länkar till Årets Förvillare 2015 dvs Peter Wolodarski på DN

Peter Wolodarski, DNFlera personer på Facebook rapporterar idag att de fått varningsmeddelanden från Facebook om att de länkat till nyheten på bloggen Årets Förvillare att Peter Wolodarski blivit utnämnd av folket till Årets Förvillare 2015. Det verkar vara en och samma person som på Facebook försökt stoppa länken till bloggen. Kan det vara Wolodarski?

Facebook hävdar att anmälan hävdar att ”innehållet inkräktar på eller på annat sätt kränker deras rättigheter”.

Vid en närmare granskning av inlägget på bloggen Årets Förvillare är det solklart att fotot på Wolodarski i själva verket är ett public domain-foto och får användas fritt enligt de regler som gäller för fotot.

Vi på Vetenskap och Folkbildning uppmanar Wolodarski att ansöka om benådning. Det har skett en gång tidigare att en person benådats och det var en ordförande i ett etiskt råd på KTH som skyddade Sven Ove Hansson. Hansson la grunden för priset Årets Förvillare år 1987.

Varningsmailet från Facebook:

Hej

Vi har blockerat följande innehåll för användare i sverige eftersom vi fått en rapport från en oberoende person om att innehållet inkräktar på eller på annat sätt kränker deras rättigheter:

Dela: http://aretsforvillare.nu/2016/01/peter-wolodarski-och-dn-blev-arets-forvillare-2015/

Vi rekommenderar att du ser över det innehåll som du har publicerat på Facebook för att försäkra dig om att du inte laddat upp något annat rättsskyddat innehåll, eftersom vår policy är att inaktivera konton efter upprepade överträdelser om vi anser det lämpligt.

Föregående

Därför skickade vi på bloggen Vetenskap och Folkbildning ut pressmeddelandet att DN blivit Årets Förvillare 2015

Nästa

Varning för Wikipedia och Vetenskap & Folkbildning

2 kommentarer

  1. En utmärkt anledning att bojkotta både DN och Facebook. Javisst ja. Det gör jag redan. 🙂

  2. Peter

    These misleaders should be expelled from KTH and academic circle asap as they mislead students and scholars and damage KTH from the top to the bottom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén