Vi håller koll på föreningen Vetenskap och Folkbildning

Trolljägarna TV3 – snart startar Robert Aschbergs jakt på nättroll

1 april 2014 sänds första avsnittet av tv3-serien Trolljägarna. Det handlar om Moa 20 som nästan drevs till att begå självmord efter att hon jagats av ett nättroll, story en man som först våldtog henne och sedan fortsatte smutskasta ehenne på nätet, enligt Moa.

Hoppas Aschberg också tar sig an de oorganiserade skeptikerna från VOF när han ger sig ut i internetvildmarken för att jaga anonyma nättroll som gör livet till ett helvete för sina offer. Tiden är förbi då man utan konsekvenser kan sprida hat på nätet, skriver TV3 på sin hemsida.

När Aschberg hittar trollen får de öga mot öga med Aschberg förklara varför de beter sig som de gör och de får stå till svars In Real Life (IRL). Om nättrollens kränkningar varit riktigt allvarliga får offren hjälp av Juridikinstitutet för att kräva skadestånd.

Bild från: www.tv3.se/trolljägarna

nättroll

Föregående

Smålandsposten tar avstånd från Vetenskap och Folkbildnings stövlande

Nästa

Skrivunder.com: Stoppa Mats Reimers mobbande på Dagens Medicin

5 kommentarer

  1. Anonym

    Aschberg utsågs till Årets folkbildare av VoF år 2004: http://www.vof.se/utmarkelser/tidigare-utmarkelser/arets-folkbildare-2004/

  2. Jeanette

    Bästa och kanske viktigaste programmet som någonsin har gjorts! Aschberg är dessutom som klippt och skuren för rollen!! Fram med dem små vidriga, FEGA trollen i ljusen, som sitter och gömmer sig bakom sina skärmar, så dem spricker i solen!! Dem är inget mer än små löss, får vi alla se, när dem blir konfronterade direkt i kameran. Då är dem inte speciellt kaxiga. Falskheten förslår! Ut i ljuset med dem!

  3. Jennifer

    Hur kommer jag i kontakt med trolljägarna?

  4. admin

    Jag vet inte om programmet fortfarande produceras:

    http://www.tv3.se/trolljagarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén