Vetenskap och Folkbildning - Analys och kritik av VoF

Vi håller koll på föreningen Vetenskap och Folkbildning

Vetenskap och Folkbildning - Analys och kritik av VoF

Vilka drivkrafter finns bakom olika typer av skeptiker?

skeptikerSvårigheten att förstå skeptiker kommer ofta från föreställningen att det bara finns en sorts skeptiker, men bilden som framträder när skepticism studeras är mer komplex och det blir även tydligt att olika sorters skeptiker som opererar i samhället inte nödvändigtvis känner till varandras respektive drivkrafter.

Läs hela artikeln här: skeptikerskolan.se

Föregående

Sven Ove Hansson blev Årets förvillare 2010

Nästa

Stockholminitiativet: Vetenskap och Folkbildning borde bli ”Årets Förvillare”

 1. Gunilla Madegård

  Den här siten var ett VERKLIGT FYND!

  JÄTTEBRA!!!!!!

  Har själv snuddat vid alla de här tankarna i min sammandrabbning med de där fejkhumanisterna på NM. Men nu fick jag bättre klarhet i vad det hela handlar om. Man tror ju först knappast sina öron när man hör alla grodor de kläcker ur sig.

  Har tyvärr drabbats av lungiflammation så jag orkar inte skriva mer för tillfället.
  Annars hade jag haft en hel del på hjärtat som jag gärna hade velat få sagt. Inte minst om synen på de sas ”kvinnligiga” mjuka vetenskaperna / ett mer hermeneutiskt/holllistiskt angreppssätt enligt vad som även här kommenterats.

  Helt otroligt så mycket onödig skada man på så sätt åstadkommer på det svenska vetenskapsklimatet. Som om det inte vore tilräckligt ensidigt reduktionistiskt som det redan är/har varit länge nog. Och medierna som inte förmår annat än agera ja-sägande nickedockor därtill

  I de nordiska grannländerna erhåller studenterna en grundkurs i filosofi o vetenskapsteori. Det är hög tid att man i Sverige gör detsamma.

  Även Eva Moberg tilldelades Årets förvillelseutmärkelse 1999. En av våra bästa vetenskapsjournalister nånsin. Synd att man så sällan hör något från henne nuförtiden. Kanske lessnade hon definitivt efter denna enfaldiga utmärkelse.

  Hon är väl annars en av de få som haft kunskaper nog att göra en någorlunda begriplig översiktlig presentation av den nya utvecklingspsykologin/neurologin här i landet.som det fö härskar en närmast kompakt tystnad och okunskap om. ( Se Prima Materia Folket i Bild Kulturfront)

  I dess spår frodas istället alla de kvasivetenskapliga missuppfattningarna och feltolkningarna desto värre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén